Dakpannen

Zijn je dakpannen aan vervanging toe?

Dakpannen zijn nog steeds de meest gekozen vorm van dakbedekking in Nederland. Net als alle andere vormen van dakbedekking hebben ze een eindig levensduur en zijn dus op een gegeven moment aan vervanging toe. Hierbij zijn een aantal aspecten die overwogen kunnen worden.

De bedekking van je dak is ervoor gemaakt om jou en je inboedel te beschermen tegen de elementen, voornamelijk regen. Dakpannen zijn gevoelig voor schade door sterke wind en storm. Lekkage als gevolg van verouderde en versleten dakpannen kan leiden tot waterschade aan de dakstructuur en de rest van het huis. Daarnaast kunnen door vocht schimmels gaan groeien die slecht zijn voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk de dakbedekking goed te onderhouden en wanneer nodig te vervangen.

We kunnen advies en maatwerk aanbieden als blijkt dat je dakpannen vervangen moeten worden. Er zijn verschillende soorten dakconstructies die met dakpannen werken. Of je nou een dak hebt dat gebruik maakt van gordingen en kepers, of een dak dat opgebouwd is uit spanten, wij willen de constructie beschermen en verzekeren dat je dakpannen alles droog houden.

Verschillende soorten dakpannen

Naast het effectief beschermen van je huis en inboedel, is het ook belangrijk dat je tevreden bent met het uiterlijk van je huis. Daarom is het goed even na te denken over de voor- en nadelen van verschillende soorten dakpannen. Je kunt kiezen uit keramische of betonnen dakpannen, of misschien wil je voor een andere soort dakbedekking gaan.

Vraag nu een offerte aan

Zijn je dakpannen toe aan vervanging? Wij helpen graag op een vakkundige manier om de beste oplossing te vinden. Onze vakmensen beschikken over de kennis om je te adviseren bij het maken van een keuze. Als je nu contact met ons opneemt, kunnen we de verschillende opties bespreken en een afspraak maken om je dak goed te bekijken. Op basis van ons gesprek en onze analyse bieden we dan een offerte aan die precies weergeeft wat er moet gebeuren, welke opties er zijn en hoeveel het gaat kosten.

Terwijl we je dak analyseren, kunnen we meteen kijken of er mogelijkheden zijn om beter van je dak gebruik te maken. Moderne daken hebben bijvoorbeeld een binnendak, een extra laag die het isolatiemateriaal en de dakstructuur beschermt tegen lekkage. Als we toch de dakbedekking vervangen, kan het voordelig zijn ook het isolatiemateriaal te vernieuwen. Dat kan veel verschil maken in de energierekening. Of misschien heb je grotere dromen. Wij kunnen ook advies geven over het plaatsen van een extra raam of dakkapel. Misschien wil je de ruimte op je dak benutten door zonnepanelen te plaatsen. Je kunt het zo gek niet bedenken, wij hebben er een idee voor.